17 mars 2012

Ljusslingor får lysa upp i höstmörkret

Min mamma har alltid sagt att man ska se till att ljussätta hörnen i ett rum så att man får bort de tunga skuggorna som samlas där annars. Man kan med fördel välja ett mysigt lite lättare ljus så jag slog till på en ljusslinga från Granit. Man kan hänga den som en girlang på detta vis eller lodrett, från golv till tak.


Jag har hängt min slinga såhär fast runt mitt fönster istället för runt dörrposten


Men jag är också sugen på att köpa en till som får agera taklampa som på bilden nedan. Riktigt klurigt sätt att utnyttja den. Problemet är bara att jag inte har den typen av kontakt i taket utan bara den vanliga sortens. Men som tur är så finns det ju folk som lever på att dra om el åt oss andra som har tummen mitt i handen, så det går ju att lösa om man vill.


Den här fina slingan kommer från Granit och är gjord för att ha både ute och inne. Bilder bland annat från Freunde von Freunde via Mokkasin.

En utomhusdusch...

...skulle faktiskt inte vara så tokigt. Jag är helt ok med en sådan lösning skulle det visa sig att torpet inte har någon möjlighet till rinnande vatten inomhus. Kolla bara vilka fina utomhusduschar det finns. Här är det bara att låta sin fantasi löpa fritt.

Här har vi en variant med en betongvägg, riktigt snyggt.


Man skulle kunna utnyttja baksidan för att hänga tvätt. Liknande hängare finns på IKEA men säljs som skoställ.


Det skulle absolut funka med tryckimpregnerat trä som står pall året om.


Sedan kan man ju skapa som ett litet duschrum och samtidigt klara av eventuella insynsproblem.


Och man kan leka runt med färger och detaljer.







Storheten ligger i det enkla






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...