28 augusti 2011

Ljussättning är A&O

Ljussättning

Det är inte helt lätt men får man till det så gör det hela skillnaden - Ljussättning är A&O. Med olika former av belysning kan man lätt förändra rummets atmosfär.

Jag försöker undvika endast ljus ifrån taket. Det ger ett så skarpt intryck. Jag dimmar hellre ner eller använder flera ljuskällor i ett och samma rum. Infällda spotlights i taket kan ge rummet ett lyft, rikta även dessa för att få fram spännande skuggor eller för att framhäva en tavla eller en detalj i rummet.

Anpassa ljuset efter vad rummet ska användas till. I köket vill jag dels ha belysning så att jag ser vad jag gör när jag lagar mat (ja det händer faktiskt *s*) samtidigt som jag vill kunna få till en mysigare mer intim belysning när man sedan sätter sig ner och äter den nylagde maten. I badrummet vill jag ha en taklampa men även belysning på båda sidorna om spegeln för att undvika skuggor i ansiktet.

Tips: en bra ljussättningsguide från Centrumbelysning.se

Morgonstund har guld i mun



Morgontimmarna är mysigast. Man glider runt i mysbyxor, fortfarande lite sängvarm. Fixar frukost med en hoppande Doris runt fötterna. Tar fram julklappskoppen (min favoritkopp av Lindberg vilket Magnus snappade upp på vår första dejt) fyller den till bredden med NK:s fantastiskt goda Ängla-te.

Svart te från Ceylon smaksatt med tropiska frukter och persika. Utsökt dekorerat med blå malva, solrosblomma, papaya- och citronbitar samt svartvinbär och smultron.
Till det, rostat bröd med egenhändigt tillagad marmelad på gröna tomater. Det blir inte så mycket bättre än så här.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...