24 augusti 2011

Väcker renoveringstankar


Den här bilden får mig att vilja göra om mitt badrum. Så otroligt bra idé att placera speglar på det här sättet för att inte tala om att sätta in två handfat. Men....jag kanske först måste fundera på att skaffa mig ett större badrum. När min lilla 30-talslya byggdes var inte just badrum en prioriterad yta så det är ju naturligtvis mikroskopiskt stort eller litet hur man nu ser det. Spana in den smala pärlsponten, sminbelysningen på var sida om speglarna, de fina väggfasta kranarna. Vill ha precis allt i den här bilden =)

Compact living on Manhattan

Det är en utmaning att göra det bästa av de ynka kvadraten man har och som med de flesta mindre lägenheter så är det förvaring som är det största problemet, eller snarare avsaknaden av förvaringsmöjligheter.

Jag kikade runt efter lite inspirationsbilder och hittade dessa på den fina siten apartmenttherapy.com där dom har en sektion som visar reportage från lägenheter som drar Compact Living till sin yttersta spets. Här till exempel kan man se bilder från en liten lya (på nästan samma kvadrat som min) på Manhattan som har gjort det bästa av den knappa ytan.

Nästintill alla möbler har någon form av förvaringsmöjlighet, fack eller utdragslådor. Jag har för övrigt letat som sjutton efter ett sådan ritnings-förvarings-hurts men gått bet. Den är så snygg och skulle kunna förvara supermycket.


I köket har till och med arbetsbänken en förvaringsyta undertill där man kan förvara husgeråd man använder ofta och vill ha snabb tillgång till. Utdragslådorna till höger om spisen skulle kunna rymma alla mina bestick, redskap och allt annat löst som gladpack, påsar, burkar, ja det mesta i köksväg. Kanske även att man skulle kunna förvara skafferivaror i lådorna i små förslutningsbara förpackningar. Börjar känna mig inspirerad att ta tag i min egen förvaringskris där hemma.


Avskiljaren i sovrummet tjänar som nattduksbord såväl som rumsavdelare mellan säng och arbetsyta. Skåpet rymmer nog en hel del men jag hade satt upp snygga hyllor på väggen vid fönstret för ännu mer förvaringsmöjlighet.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...