19 september 2011

Fantastisk Foccacia

Magiska Magnus bakade idag ett helt fantastiskt Foccacia-bröd som han hittade i den senaste bakboken vi inhandlat; Piece of Cake av Leila Lindholm. Asså, vi måste rekommendera det här receptet till alla. Det var helt otroligt gott och jag jämför med det Foccacia-bröd som kockarna på jobbrestaurangen brukar laga. Har ni inte testat Leilas Foccacia än så bara MÅSTE ni gör det direkt! Seså...in i köket och riv fram bakprylarna och följ receptet nedan.


2 bröd
25 färsk jäst
3 dl varmt vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt
  1. Smula jästen och blanda med vatten olivolja, honung ocg flingsalt.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget och börja blanda till en deg, knåda i ca 5 min.
  3. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa till dubbel storlek , ca 45 min.
  4. Dela degen i två bitar och forma till två bollar på ett mjölat bakbord.
  5. Platta ut dem så att de är ca 1,5 cm tjocka.
  6. Lägg lite olivolja och flingsalt på bakplåten eller bakplåtspappret och låt jäsa i 30 min.
  7. Gör små hål i degen med fingrarna, och tryck i körsbärstomater och oliver. 
  8. Ringla över olivolja och strö på lite flingsalt.
  9. Grädda 10 min i 225 grader.

1 kommentar:

  1. Mitt absoluta favoritbröd! Bakar alltid efter Leilas recept men brukar variera toppingen. Det är väldigt gott att pressa ner vitlök i olivolja och pensla det på brödet innan det ska in i ugnen. Ett tips bara!

    Mvh Malin

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...