2 bröd
25 färsk jäst
3 dl varmt vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt
- Smula jästen och blanda med vatten olivolja, honung ocg flingsalt.
- Tillsätt lite mjöl i taget och börja blanda till en deg, knåda i ca 5 min.
- Lägg en handduk över bunken och låt jäsa till dubbel storlek , ca 45 min.
- Dela degen i två bitar och forma till två bollar på ett mjölat bakbord.
- Platta ut dem så att de är ca 1,5 cm tjocka.
- Lägg lite olivolja och flingsalt på bakplåten eller bakplåtspappret och låt jäsa i 30 min.
- Gör små hål i degen med fingrarna, och tryck i körsbärstomater och oliver.
- Ringla över olivolja och strö på lite flingsalt.
- Grädda 10 min i 225 grader.
19 september 2011
Fantastisk Foccacia
Magiska Magnus bakade idag ett helt fantastiskt Foccacia-bröd som han hittade i den senaste bakboken vi inhandlat; Piece of Cake av Leila Lindholm. Asså, vi måste rekommendera det här receptet till alla. Det var helt otroligt gott och jag jämför med det Foccacia-bröd som kockarna på jobbrestaurangen brukar laga. Har ni inte testat Leilas Foccacia än så bara MÅSTE ni gör det direkt! Seså...in i köket och riv fram bakprylarna och följ receptet nedan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mitt absoluta favoritbröd! Bakar alltid efter Leilas recept men brukar variera toppingen. Det är väldigt gott att pressa ner vitlök i olivolja och pensla det på brödet innan det ska in i ugnen. Ett tips bara!
SvaraRaderaMvh Malin